Jak na přípravu kávy?

26.08.2015Administrátor Julius

Káva je ideální příležitostí pro posezení s přáteli, osvěžením při dobré snídani i balzámem na duši ve chvílích napětí a stresu. Je ale ještě mnohem víc než jen nápojem dodávajícím energii a potěšení - lahodná hnědá zrnka podtrhnou chuť celé řady dezertů, pečiva, dortů či pralinek. Vyberte si z naší široké nabídky kávovarů a začněte svůj den s kvalitní italskou kávou MANUEL CAFFE.

Při přípravě kávy je potřeba dodržet tyto pravidla:

  • Zrnka kávy musí být vždy čerstvě upražená a umletá těsně před přípravou kávy.
  • Šálky kávy by měly být teplé a podáváme s podšálkem.
  • K některým druhům kávy podáváme sklenku neperlivé vody.
  • Používáme vždy spolehlivý mlýnek ​na kávu a profesionální kávovar.

Při zpracování kávy je zapotřebí dodržovat několik zásad a postupů, aby se lahodná kreace kávy skutečně vydařila. Pokud chcete svým hostům nabídnout tu nejlahodnější a nejkvalitnější kávu, zajistěte čišníkům vaší restaurace školení přípravy kávy a samotné obsluhy kávovarů. V případě jakéhokoliv dotazu nás kontaktujte pomocí kontaktního formuláře či telefonicky.

Připravte si a pochutnejte si na těchto kávách:

  • Caffé espresso – je základem pro další variace káv. Espresso je silnou a aromatickou kávou, která je specifická svou nahořklou chutí. Připravte si espresso v některém z nabízených kvalitních espresovačů.
  • Cappucino - do šálku nalijeme espresso a přidáme mléko a mléčnou pěnu, ve výsledku by mělo cappuccino obsahovat 1/3 espressa, 1/3 mléka a 1/3 mléčné pěny.
  • Café Macchiato - espresso s troškou mléčné pěny.
  • Latte Macchiato - horké mléko, mléčná pěna (dohromady 200 ml z toho 1/3 mléčné pěny) přelité 50 ml espressa.
  • Café Latte - 150 ml horkého mléka bez pěny a 50 ml espressa.
  • Café Fredo - ledové espresso, někdy s mlékem nebo cukrem.
  • Café Corretto - espresso s přidáním alkoholu připravíte svým zákazníkům v profesionálních jedno až čtyř pákových presovačích na kávu.